Arrangementen

Diverse arrangementen:

 

∙ Classic Cooking    

De klassieke keuken, of zoals de Fransen het noemen "La cuisine
classique”. Een kookstijl die gebaseerd is op de werken van de geniale Franse chef "Auguste Escoffier”, die wordt gezien als degene die de puntjes op de i zette, die verfijningen aanbracht en de oude, saaie Franse keuken in de lift zette...

∙ Trendy Kitchen

Trendy gerechtjes die niet al te veel bereidingstijd vragen, zetten de hoofdtoon van deze workshop. Alle gerechten krijgen een aparte feestelijke afwerking. Ze blijven eenvoudig te bereiden en de aparte combinatie van ingrediënten zorgt voor een niet-alledaagse creatieve  toets. De basis van het trendy koken blijft natuurlijk de klassieke keuken, maar we gaan verder….
Moderne technieken worden toegepast, smaken van over de hele wereld worden gebruikt en er wordt tijd besteed aan het afwerken van de gerechten. Er wordt net dat beetje extra cachet gegeven aan de presentatie.

∙ Healthy Way

Gezond koken voor iedereen… Om gezond te leven heeft voeding een belangrijke plek in je leven nodig, evenals koken. Want alleen als je zelf kookt, weet je precies wat je binnen krijgt. "Gezond eten is toch maar saai?” Nee, gezond kan zelfs heel spannend zijn, het zijn namelijk vaak niet zo zeer de ingrediënten die eten ongezond maken, maar de bereidingswijze is meestal de schuldige. Tijdens deze workshop gaan we u laten zien dat gezond koken heel erg makkelijk is, zowel in de keuze
van ingrediënten, als in de bereidingswijze.

∙ Xtreme Cooking*

Koken is een kwestie van techniek. Maar wist je dat je koken ook als een wetenschap kunt benaderen? Door texturen te veranderen, te spelen met temperaturen en andere presentatievormen te creëren, krijgt koken een nieuwe dimensie. In deze workshop doet onze chef alle geheimen van moleculaire gastronomie uit de doeken. Vervolgens ga je zelf aan de slag om de meest fantastische eetbare "gimmicks” te bereiden.
Tijdens de workshop ben je getuige van een unieke demonstratie cryo-cooking (koken met stikstof!). De workshop wordt afgesloten met een experimenteel diner dat je nog lang zal bijblijven.

∙ Van Gogh Cook-experience

Nuenen is de meest productieve periode geweest tijdens zijn
creatieve leven. In zijn kunstwerken heeft hij allerlei bronnen van
voedsel de revue laten passeren. Geïnspireerd door al deze wereldberoemde kunstwerken hebben wij een prachtig palet van gerechten gecreëerd die in de geest van Vincent van Gogh zijn.
Met vernieuwende en traditionele kooktechnieken, zult een creatief en kleurrijk menu op tafel presenteren.

∙ Sushi   

Sushi is een veel gegeten gerecht uit Japan. Het bestaat uit een hapje rijst van een paar centimeter in verschillende vormen, met daarop of daartussen de overige ingrediënten. Deze kunnen zijn: rauwe vis, rauwe garnalen, rauwe inktvis, maar ook gaar gemaakte vis, gebakken ei, of groenten.
Als vormen van sushi worden onderscheiden: maki, nigiri, oshi, en temaki. Voor maki wordt rijst en een laagje andere ingrediënten op een velletje zeewier gelegd. Tijdens deze workshop leert u de basis van Sushi.

∙ La Cuisine Francaise

Deze keuken is een wereldwijd begrijp, maar wat zijn nu juist de uitgesproken kenmerken van deze beroemde keuken. Tijdens deze workshop mooie mollige sauzen, perfecte cuissons maken. en nog veel meer van de Franse kooktechnieken.

∙ Pure Scandinavian

Koken in de stijl van het beste restaurant ter wereld, Noma, de Scandinavische keuken puur natuur met mooie smaken, bereiden
zoals de topchefs op dit doen.

∙ Italian Bellisima

Een van de populairste keukens is natuurlijk de Italiaanse. In deze workshop leert u al de basistechnieken. Zelf pasta maken, mooie risotto, ijs draaien en nog veel meer mooie gerechten en kooktechnieken uit deze overheerlijke keuken.

∙ BBQ Excellente

Barbecue simpel en ordinair? Deze BBQ workshop, leert u en uw gasten grillen als een echte meester, leer alles over het aansteken, spelen met temperaturen en mooie garingen. Sta versteld van de diversiteit aan bereiden voor de bbq en presenteer een compleet en culinair diner.

∙ Japans

Van Sashimi tot yakimono, pure Japanse schoonheid. Leer alles over umami, de vijfde smaak!

∙ Bonbons en friandises

Voor de echte chocolade liefhebber/hobbyisten bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een workshop bij John Geven studio’s. Je krijgt achtergrond informatie over chocolade en chocoladeproducten. De workshop bestaat uit: Bonbon vullingen maken,
chocolade tempereren, vormbonbons, doorhaalbonbons, truffels

∙ Patisserie

Leer patisserie maken, zoals meester patissier Michel Roux.

∙ Suprises of the World

Laat uzelf verassen door onze chefkok met deze workshop. U gaat een verassingsmenu bereiden met gerechten uit de gehele wereld. Ieder gerecht heeft zijn eigen wereldse smaak. Een workshop vol verassingen en zeer Werelds!

^ naar boven